2007. január 22., hétfő

Majaleltár


Persze nem tudom összeszedni Maja majdnem 2 évét, de picit leltározok. Megszületett 2005 március 3-án. Ez eddig biztos.
Mozgásfejlôdés: Háton és oldalt fekvô manó volt. Hason egyátalán nem szeretett lenni. 4 és fél hónaposan a hátárol a hasára fordult majd két hét gyakorlás és vissza is. Onnantól kezdve pirgés-pörgés, forgás :-) 6 hósan kúszás utána kúszás-mászás. 8 hósan felállt. Aztán abból lehuppanva csücsült. Majd bútorok mellett ácsorgás, lépkedés. Tíz és fél hósan pedig önállóan elindult. Így a konyhabútorra felkerültek a gyerekzárak, mert elkezdôdôtt a nagy rámolás!
Fogacskák: Az elsô 9 és fél hónapban nincs mit leltározni! Hacsak a nyugtalanságokat, az éjszakai felsírásokat nem, amit mindig a fogzásra fogtunk. 4 és fél hósan olyan fodros volt az ínye, hogy Hajni azt mondta 1 hét és kint lesz az a fránya fog!
Vártunk rá még 5 hónapot :-) Türelem fogat terem. Karácsonyra megkaptuk, az elsô kettôt masni nélkül!(Ô meg az elsô fogkeféjét, Hajnitól masnival!) Aztán a következô kettôt a szülinapjára. Aztán hozott a nyuszi húsvétkor megint kettôt. Zaza születésekor még kettô elôjött. Ez már nyolc. És azóta jött még 6 fogacska (ami nem köthetô különleges alkalomhoz).
Evés: Elsô 6 hó anyatej.Nem kizárólag mert 2héttel a 6 hó letelte elôtt annyira cummogott ahogy mi ettünk, hogy adtam neki almapürét. Aztán ô nagyon rákapott az evésre. Bármi új ízt kapott, tátogott és ette. Nagyon könnyû dolgom volt. 8ésfél hónapos koráig szopizott aztán egyszercsak nem kellett már a cici neki. Inkább evett mindent amit már kaphatott.
Grrr dolgok: Hathetes volt amikor engem vakbéllel mûtöttek. Kórház, én a sebészeten, Majci a csecsemôosztályon, apa a tejfutár. 3 hósan oly sokat bukott, hogy kórházba mentünk (mivel hétvége volt) benttartottak minket szombattól-hétfôig. Szerencsére nem lett semmi gond. Igaz nagyon nem is néztek ránk, mivel hétvége volt. Nem nagy ügy, csak az a szék volt kényelmetlen amin végig ültem.Szopi miatt nem tágítottam egy percre sem.
Hát a beszéd olyan aranyosan alakult, de azt nem tudom leleltározni. Meséljen errôl a videó. Az biztos hogy nem az anya volt az elsô szava. Hanem a kardántengelykulcs! :-) Apa tanította.

1 megjegyzés:

mac írta...

A második szava pedig bizonyíthatóan a kardiovaszkuláris-rizikómenedzsment volt. á